Wat te doen bij een schaafwond

Geplaatst op: 11.04.2019

De huisarts gaat met u na of u een tetanusprik nodig heeft. Een arts kan ook beoordelen of je een tetanusprik nodig hebt. In het kort In het kort Spoel een schaafwond onder de kraan met lauwwarm water.

Dit komt doordat bij een schaafwond de bovenste laag van de huid afgeschaafd wordt waardoor de zenuwuiteinden beschadigd raken. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Blijven er wat zandkorreltjes zitten, dan kunt u die met een pincet uit de wond halen.

Hoewel er vaak weinig of geen bloedverlies uit een schaafwond komt, kan het wel gepaard gaan met veel pijn vanwege beschadiging van vele oppervlakkige zenuwuiteinden.

Tijdens kantooruren bel je onze gratis Advieslijn of start je een chatgesprek met één van onze medewerkers. Schaafwonden genezen meestal zonder problemen of littekens.

Sporttakken Speciaal voor kinderen Blessure Adviseur. Lees dan ook de informatie over een val, stoot of klap op het hoofd. Behandeling van schaafwonden Een schaafwond kan behoorlijk pijn doen. Beschrijving Wat is een schaafwond. In het kort Beschrijving Behandeling Hoe gaat het verder. De huid rondom de wond kun je eventueel desinfecteren met Betadine Scrub, maar zorg dat dit niet in de wond zelf komt.

Als men het op deze manier gebruikt heet het substitutietherapie. Als u ongerust bent.

Schaafwonden - inleiding

Deze bloedpuntjes kunnen wel behoorlijk irriteren en pijn doen. De incidentie van schaafwonden is echter niet bekend. Bijnierschorshormonen remmen ontstekingen en overgevoeligheidsreacties. Komt er nog bloed of vocht uit de schaafwond? Laat de wond aan de lucht drogen. Hoe ernstig een schaafwond is hangt af van de diepte, de grootte, de plaats en de eventuele besmetting.

Doe de wondenwijzer Ga verder. Sporttakken Speciaal voor kinderen Blessure Adviseur. Behandeling Behandeling van een schaafwond Bloedt de schaafwond. Als de wond niet meer bloedt en hij is niet ontstoken, kun je het beste de wond aan de lucht laten drogen. Tip De bruine kleur van Betadine heeft een belangrijke functie.

Wat doe je bij een schaafwond?

De verzorging van schaafwonden in 3 stappen Stap 1. Gebruik geen zeep of ontsmettingsmiddel dus ook geen jodium, soda of biotex.

Wij helpen je graag met je vragen en dat kan op verschillende manieren.

Ook als de pijn, roodheid en zwelling van de schaafwond steeds erger wordt in plaats van minder dan is het goed om langs de huisarts te gaan.

Wel of niet naar de dokter. Laatst herzien op 2 mei Ze zijn ook nodig om energie, mineralen en zouten vrij te maken en op te slaan.

Betadine Eerste hulp bij wondverzorging. Doe er 1 of 2 keer wat te doen bij een schaafwond dag een nieuwe pleister op.

Zoek op lichaamsdeel

Dit kan wijzen op een beschadiging van een zenuw, pees of gewricht. De incidentie van schaafwonden is echter niet bekend. Behandeling Behandeling van een schaafwond Bloedt de schaafwond? Ik heb een schaafwond.

  • Bij een schaafwond is de huid open geschuurd, bijvoorbeeld bij vallen op straat.
  • Artsen schrijven prednison voor bij:
  • Die geeft bescherming tegen schurende kleding.
  • Gebruik geen zeep of ontsmettingsmiddel dus ook geen jodium, soda of biotex.

In het kort In het kort Spoel wat te doen bij een schaafwond schaafwond onder de kraan met lauwwarm water. Is de wond met aarde, dik en warm of het wondvocht witgeel pus. Voor meer informatie over Eerste Hulp kijk je op www. Wordt de rand van de wond rood, bijvoorbeeld bij vallen op straat. Wat stel je vast bij een schaafwond. De wond kan verdoofd worden met een spray-anestheticum. Vooral kinderen zijn hier gevoelig voor.

Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze website is voor het laatst aangepast in september Bij een schaafwond is de huid open geschuurd, straatvuil of mest in contact geweest.

Wat stel je vast bij een schaafwond?

Toelichting Kunt u toelichten waarom niet? Er verschijnen bloedpuntjes die zeer pijnlijk kunnen zijn doordat de zenuwuiteinden in de huid beschadigd zijn.

Breng dan eerst vette gaas zalfgaas aan:

Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Medische informatie… Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Ga naar uw huisarts.


Facebook
Twitter
Comments
Nilofar 12.04.2019 21:10 Antwoord

Vette gaas zorgt ervoor dat het verband niet aan de wond blijft vastplakken. Daarom is het heel belangrijk dat je ze goed schoonmaakt en desinfecteert.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 nobscraigvaline.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.