Oesterzwammen kweken op koffiedik

Geplaatst op: 15.03.2019

Wij willen laten zien dat dit ook anders kan! De Nederlander als aanrecht-agrariër.

Met een gaatje in het deksel en daarin een wattenfilter is het een prima kweekbakje. Als je vragen hebt, mail ons gerust.

Heb je een growkit gekocht en wil je onze kweektips ontvangen? De koelkast was niet nodig, de pinnen verschenen vanzelf en groeiden uit tot een vlucht oesterzammen. Ook handig als je het mensen moet uitleggen die hier maar raar van opkijken. Of je vriest eigen koffiedik telkens even in tot je genoeg hebt. Met de Growkit wordt het mogelijk om afval om te zetten in voedsel.

De Rotterzwamkit is echt een leuke kit met oesterzwammen kweken op koffiedik uitleg, ook de website is erg behulpzaam. Waardering 5 uit 5. Wat doe jij met jouw oude koffiedik.

Vandaag staat er een artikel in het Dag Blad van het Noorden. Ik gebruikte de bakjes van de kwark.

Fungi Factory growkit Kweek zelf oesterzwammen op je eigen koffiedik.
  • Bij het restafval of bij het GFT? Oesterzwammen op koffiedik kweken Bericht door Stan » Do 09 Apr ,
  • Op dat moment maakte ik een verticale snee in de zijkant van het kweekbakje, net als een scheur in de schors van een boomstam. Zo maakt RotterZwam van één 'afval' product weer nieuwe bruikbare producten.

Oesterzwammen kweken op koffiedik

Met de Growkit wordt het mogelijk om afval om te zetten in voedsel. Wij willen laten zien dat dit ook anders kan! Zodra het randje van je paddenstoelen recht staat, moet het z. Mooie spullen fijne cadeautjes. Je kunt er ook zelf oesterzwammen op kweken! Van nature leven ze op dood hout, maar op koffiedik doen ze het ook.

Twee emmertjes paddestoelen cadeau gedaan eentje zelf gehouden…allemaal blije mensen die er heerlijk van oesterzwammen kweken op koffiedik hebben. Het broed heb ik besteld bij Rotterzwam. Sinds 20 september kan je je eigen koffiedik omzetten in oesterzwammen. Een extra verrassing bij ontvangst van onze growkit. Is het te nat, spreid het dan uit op een theedoek en leg het even in de zon of op de verwarming.

Questions and Answers

Je maakt de zwammen klaar door ze bv in reepjes in bio-boter te bakken. Oesterzwammen op koffiedik kweken Bericht door Anna3 » Ma 13 Apr , We weten dat de gele het ook al goed doet.

Schreeuw het van de daken. Steun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol. Dat laatste is het ondergrondse deel van de paddenstoel, anders proef je ze niet meer en dat is zonde. Updates Reacties 3 Wie zitten er achter RotterZwam. Ook proberen we zelf zo min mogelijk afval te creren, oesterzwammen kweken op koffiedik.

Na 3 keer kun je het uitgebloeide mycelium verdelen over nieuw koffiedik. Wat je ook kunt doen is bij een winkel die biologische oesterzwammen verkoopt met flinke stelen eraan , de steeltjes met mycelium witte pluis door het koffiedik mengen. Oesterzwammen op koffiedik kweken Bericht door Stan » Do 09 Apr ,

  • Na 3 keer kun je het uitgebloeide mycelium verdelen over nieuw koffiedik.
  • Schreeuw het van de daken!
  • Ze hebben niet veel extra kruiden nodig, anders proef je ze niet meer en dat is zonde.
  • Waar kan ik een Growkit kopen?

Waar is de growkit nog meer te koop. Impact We hebben al kopjes koffie hergebruikt. Bericht door thea Do 09 Oktwelke goed te kweken zouden zijn op koffiedik. Is er hier misschien iemand die daar ervaring mee heeft playlist andrea bocelli ziggo dome weet hoe ik het beste te werk kan gaan. Schreeuw het van de daken. Oesterzwammen kweken op koffiedik paddenstoel is namelijk niet dood, De zwammen worden steeds groter en lichter van kleur, oesterzwammen kweken op koffiedik.

Ik kwam bij de oesterzwammen terecht, maar de voedingstoffen in het koffiedik zijn op? Leek onze emmer klaar begint hij weer gewoon opnieuw! Je kan bij ons ook los broed bestellen.

RotterZwam

Het broed heb ik besteld bij Rotterzwam. Food Zakje Growkit Broed voor oesterzwammen. Na 3 keer kun je het uitgebloeide mycelium verdelen over nieuw koffiedik. En nee, ze smaken niet naar koffie.

Bericht door jannievdl Vr 10 OktWe hebben trouwens ook boekjes van de NS-kaarten gekocht. You are not logged in. En als er wat mis gaat ben je maar 1 bakje kwijt en niet je hele oogst.


Facebook
Twitter
Comments
Britt 17.03.2019 18:20 Antwoord

In deze rubriek wordt de teelt van eetbare paddenstoelen besproken.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 nobscraigvaline.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.