Verschillen tussen konijn en haas

Geplaatst op: 08.03.2019

De haas komt over het algemeen het meest voor in weilanden. Een konijn heeft kortere oren dan een haas. Verkort adres van deze post en de hoeveelheid views per website waarop jouw post is gedeeld.

Veldhazen wegen 5 tot 6 kilo, wilde konijnen slechts 2 kilo De lichaamsbouw verschilt ook, Konijnen zien er meer gedrongen uit, ze hebben kortere oren dan de kop en de lengte van voor- en achterpoten zijn gelijk. Hazen eten meer hard voedsel: Probeer het hier opnieuw. Volg Yoors Zoek binnen Yoors. Hazenbaby's zijn bij geboorte al veel zelfstandiger, ze kunnen al zien, horen en zijn behaard. De dominante rammelaar paart dan met de meeste van de voedsters vrouwtjes konijnen in het gebied.

Een konijn van 10 cm. Meestal tussen Nijkerk en Zeewolde in de buurt van het Erkemederstrand. Een url moet beginnen met https: Rammelaars mannetjes konijnen vechten binnen de groep om het dominante mannetje te worden. Hazen eten meer hard voedsel: Deel het met jouw vrienden en connecties.

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Als jij je aanmeldt voor Yoors krijgt Elise Yoors Points en jij krijgt er zelf ook Konijnen zijn zeer sociale dieren en leven in groepen.

Verschil in fysieke kenmerken

Klik op Enter na invoeren. Als je goed kijkt naar de oren zie je dat een haas aan de oren zwarte punten en grotere oren heeft in vergelijking met een konijn ,aan de loop een haas zigzagt altijd haken slaan en loopt meer en sneller als een konijn een konijn huppelt verder is een haas dubbel zo groot als een konijn een haas maakt geen hol maar een leger.

Zowel konijnen en hazen hebben korte staarten. Hazen hebben een draagtijd van 41 tot 44 dagen. Als ik door de Flevopolder loop zie ik regelmatig konijnen of hazen door het land rennen.

  • Meestal tussen Nijkerk en Zeewolde in de buurt van het Erkemederstrand.
  • Ben je niet in de war met een muis? Konijnen gebruiken hun graafkunsten hiervoor.

Trending Vandaag Deze week. Weet jij het antwoord. De haas heeft veel langere benen en beweegt tijdens het lopen veel hoger. Als ik door de Flevopolder loop zie ik regelmatig konijnen of hazen door het land rennen.

Dit gebeurt in de lente en in de herfst.

Weet jij het antwoord?

Of wil je zelf iets vertellen over dieren, mensen of andere dingen? Oh ja en het belangrijkste: Weet jij het antwoord?

Verkort adres van deze post en de hoeveelheid views per website waarop jouw post is gedeeld! Konijnen en hazen hoe lang katten binnen houden beide tweemaal per jaar in de rui. Hazen zijn meestal alleen, en konijnen zijn meestal met meer. Je kan het aan de lichaamslengte zien en vooral aan die van de oren, verschillen tussen konijn en haas.

Hoe zie je in het wild het verschil tussen een haas en een konijn.

Taxonomische indeling

Je wordt dan ook meteen in dit scherm ingelogd, sluit daarvoor dit scherm niet! Ben je niet in de war met een muis? Ik heb er pas nog een gezien. Oh ja en het belangrijkste:

Eigenschappen van pagina uit collectie. Download jouw QR-code met verschillen tussen konijn en haas knop hieronder of print het uit. Konijnen krijgen jongen, terwijl een haas er tussen de 1 en 4 zal werpen. Is een konijn een knaagdier. Groep -- Selecteer een hoofdgroep Konijnen kunnen tussen de 3 en 7 nestjes per jaar werpen, de hazen krijgen in de meeste gevallen 2 babytjes.

Konijnen zijn zeer sociale dieren en leven in groepen. Op 5 punten verschillen de wilde konijnen en de veldhazen echt duidelijk met elkaar. Het konijn leeft m.

Reactie toevoegen

Voer een geldige url in e. Rammelaars mannetjes konijnen vechten binnen de groep om het dominante mannetje te worden. Je kan het aan de lichaamslengte zien en vooral aan die van de oren. Een konijn heeft kortere oren dan een haas.

Is een konijn een knaagdier. De haas is veel groter! Konijnen hebben een draagtijd van dagen.


Facebook
Twitter
Comments
Alysa 16.03.2019 21:07 Antwoord

Een url mag maar 1x worden gebruikt. Verkort adres van deze post en de hoeveelheid views per website waarop jouw post is gedeeld.

Laat een reactie achter

© 2015-2019 nobscraigvaline.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.