Weer op langere termijn limburg

Geplaatst op: 14.03.2019

Maar van tijd tot tijd kan er wel wat regen of een bui vallen. De temperatuur blijft aan de hoge kant, met op zondag en maandag mogelijk zelfs 15°C op de thermometer. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.

Perioden met regen of felle buien In de loop van zondag kan er veel regen vallen, tot meer dan 10 liter per vierkante meter.

De temperatuur blijft aan de hoge kant, met op zondag en maandag mogelijk zelfs 15°C op de thermometer. De wind komt aan de grond meestal uit een zuidelijke of zuidwestelijke sector, waarbij er relatief zachte lucht wordt aangevoerd. Het weer voor de volgende dagen Ook tijdens het weekend zal Limburg af te rekenen krijgen met flinke regenvlagen. Echter, met de nog steeds zachte zeeluchtstromingen blijven de temperaturen ook deze week nog hoger dan de normale waarden liggen.

Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan. Zacht en wisselvallig Ook op dinsdag blijft het nog zéér zacht winterweer.

Het kwik kan overdag nog steeds richting 7 of 8 graden uitkomen, wat overigens veel te warm is om winterse neerslag te mogen verwachten. Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Het kwik komt overdag meestal rond 10 graden te liggen en tijdens de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 5.

Ruben geeft lezingen jennifer lopez and marc anthony song onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: Ondertussen is het weerbeeld in onze streken totaal veranderd.

Hoewel in het begin van weer op langere termijn limburg week kan het kwik tijdens de nacht wel dalen tot een graad of 3, weer op langere termijn limburg.

Er waait een vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind. Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend.

30-daagse verwachting

Het blijft de komende 8 dagen zeer zacht voor de tijd van het jaar, en er zal vanaf zaterdag waarschijnlijk geen dag voorbij gaan zonder dat het eens of meermaals heeft geregend. Hetzij onder de vorm van regen en buien. Het gaat dan een tijdje stevig regenen. De maxima, zowel als de minima zijn in deze week erg hoog voor de tijd van het jaar.

Enkel op vrijdag zou het op de meeste plaatsen droog kunnen

  • Het kwik kan overdag nog steeds richting 7 of 8 graden uitkomen, wat overigens veel te warm is om winterse neerslag te mogen verwachten. Er waait een vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind.
  • Ook tijdens de nachten zijn er niet dadelijk echt koude temperaturen te verwachten. Enkel op vrijdag zou het op de meeste plaatsen droog kunnen

Ook tijdens het weekend zal Limburg af te rekenen krijgen met flinke regenvlagen. Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden wolken en radarbeelden regen ons tonen, weer op langere termijn limburg. We nemen eens een kijkje in deze vierweekse experimentele verwachting. De neerslagkansen nemen sterk toe en de wind is in belangrijke mate aanwezig. Wisselvallig Maandag wordt een wisselvallige dag met een grote kans om meerdere buien te pakken te krijgen!

Vooruitzichten

Zo goed als droog. De dagen zijn dus echt stilaan op z'n kortst aan het worden. Behoudens enkele dagen met mogelijk wat grondvorst, lijkt deze vierweekse experimentele verwachting nog geen indicatie van wintertoestanden te geven.

Vandaag blijft het op heel wat plaatsen in Limburg helemaal droog. Hoewel in het begin van de week kan het kwik tijdens de nacht wel dalen tot een graad of 3. Met maxima rond 13C zitten we een een graad of boven het langjarig gemiddelde? Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.

Hierbij weer op langere termijn limburg wat minder zachte lucht tot onze streken doordringen.

Hooikoorts - allergie

Maxima rond 8 graden zijn boven de normale verwachting en ook tijdens de nacht lijkt er geen vorst te komen. Hierdoor komen de temperaturen een fractie lager uit, maar blijven wel nog steeds overdag en tijdens de nacht ruim positief. Bij het bekijken van de temperatuurpluimen en neerslagpluimen springen er momenteel meteen twee zaken in het oog:

Ook gedurende de nacht naar zaterdag blijft het droog. Op maandag lijken wel de meeste droge perioden voor te komen en laat de zon zich mogelijk ook wat zien, weer op langere termijn limburg. Op de andere dagen valt er meestal tussen all you can eat wok leiden en 5 mm neerslag.

Van tijd tot tijd zal weer op langere termijn limburg echter overal ook ruimte verschijnen voor de zon. Noorderlicht met Ruben Weytjens. Niet kouder, en dat komt doordat de wind nooit zal wegvallen. Zaterdag blijft het gedurende het eerste deel van de dag nog droog. Daarna zijn er nog wel enkele buien mogelijk.

Extra weernieuws Zeer wisselvallig en zeer zacht.

Verwachte hoeveelheid neerslag komende 14 dagen

Op het einde van deze vierde week en dan zijn we ook meteen naar het einde van het jaar aan het stevenen, kiest de wind voor het zuidwesten en lijkt de aangevoerde lucht erg zacht te worden met een stijging van de temperaturen als gevolg. Dat moet dan ergens tussen 8. De wind komt aan de grond meestal uit een zuidelijke of zuidwestelijke sector, waarbij er relatief zachte lucht wordt aangevoerd.

Er zullen dus ook wel wat drogere perioden aanwezig zijn. Mogelijk kan het zeer lokaal aan de grond wat vriezen, maar dat zal dan enkel in vorstgevoelige gebieden zijn!

Ook op dinsdag blijft het nog zr zacht winterweer.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2019 nobscraigvaline.com Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.